El jutge ha ajornat per al 28 de setembre la compareixença com investigada de l'amiga de Joan Carles I Corinna Larsen de manera presencial, encara que ha deixat la porta oberta a fer-la per videoconferència en l'Ambaixada d'Espanya a Londres en funció de l'evolució de la pandèmia.

El titular del Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional, Manuel García Castellón, havia fixat la seva declaració per al dia 8 a la peça en la qual investiga els enregistraments de les converses que va mantenir amb l'excomissari Villarejo en les quals va parlar dels comptes del rei emèrit a Suïssa.

Corinna va sol·licitar després un ajornament de la seva declaració i fer-la per videoconferència des del seu despatx d'advocats de Londres, però el jutge només accedeix a la primera petició perquè la defensa estudiï en condicions el procediment, com així va demandar.

En una interlocutòria, a què ha tingut accés Efe aquest dimecres, García Castellón la cita per al proper dia 28 a les 10.00 hores de manera presencial a l'Audiència Nacional, ja que "no identifica motius substancials" en els arguments de l'amiga del rei emèrit que justifiquin que la seva declaració es realitzi des del despatx dels seus advocats a Londres.

És més, explica que la forma proposada "resulta especialment problemàtica quan es tracta d'un investigat" i, a més, cal garantir que la declaració s'acomodi a les exigències previstes en la llei processal penal espanyola.

"No hi ha cap manera de donar fe de la validesa de l'acte en els termes proposats", diu el jutge, que "no identifica un estàndard de garanties processals suficient per a la protecció dels interessos" de l'amiga de Joan Carles I ni tampoc garanties prou tècniques" per a l'efectivitat de la mateixa.

Opció de videoconferència

Amb tot, el jutge deixa oberta l'opció de la videoconferència en funció de la situació sanitària i l'evolució de la pandèmia, així com les restriccions a la mobilitat vigents o que puguin acordar-se pels diferents Governs.

D'optar per aquesta via, precisa, seria en lloc diferent al despatx d'advocats de la investigada, com per exemple l'Ambaixada d'Espanya a Londres i en presència del mateix García Castellón.