El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón ha acordat l'arxivament de la investigació sobre el suposat encàrrec de l'examant del rei Joan Carles Corinna Larsen a l'excomissari José Manuel Villarejo. El jutge ho ha fet a petició de la Fiscalia Anticorrupció, perquè entén que "no hi ha elements suficients que permetin sostenir la comissió de delictes de suborn ni de descobriment de secrets en els dos suposats encàrrecs" que s'investigaven.

La peça separada del cas Villarejo investigava els encàrrecs de l'examant de Joan Carles I a Villarejo l'octubre del 2016 per espiar la seva assistenta i per ajudar el polític britànic Ben Goldsmith. El jutge havia citat a declarar Corinna Larsen, però finalment la compareixença telemàtica es va anul·lar per suposats errors formals.

Falta de proves

A la interlocutòria, el magistrat García-Castellón explica que la policia el va informar que no s'havien fet consultes als arxius policials relatius a les persones que Corinna va demanar investigar. "En conseqüència, les consultes fetes en aquests fitxers permeten descartar qualsevol acció encaminada a l'obtenció il·lícita d'informació".

villarejo la sexta

L'excomissari Villarejo / Arxiu

El jutge considera provat que es va produir un contacte entre Villarejo i Larsen, però insisteix que no hi ha indicis suficients per provar cap delicte, i per tant, "no queda cap altra opció que l'arxivament de la causa".

Aquesta causa no té res a veure amb el procediment obert a Suïssa i Espanya per les comissions que hauria cobrat Joan Carles I per les obres de l'AVE a la Meca. Els àudios de Corinna Larsen i l'excomissari Villarejo van ser enviats a la fiscalia suïssa pel jutge García-Castellón després d'una petició formal d'aquest país.