Lluís Llach, de la mà del Debat Constituent, va tornar als escenaris el passat dissabte 18 de desembre amb un exitós concert al Palau Sant Jordi de Barcelona. Dos dies més tard, aquest dilluns 20 de desembre, el Govern de la Generalitat va anunciar noves restriccions arreu del país per intentar frenar l'avenç de la sisena onada de la covid-19. Aquesta combinació de fets s'ha traduït en una allau de crítiques al cantautor català a les xarxes socials. Ara, Llach ha sortit a defensar-se i a justificar la celebració de l'esdeveniment

L'artista ha reconegut que ha rebut "crítiques i insults" després del seu retorn als escenaris. Però ha recordat que el concert es va celebrar en un Palau Sant Jordi que s'havia llogat un mes i mig abans, quan encara ningú va preveure res del que ara passa. L'esdeveniment, a més, es va portar a terme "seguint totes les normes sanitàries en vigència, fins i tot demanant que la gent portés el passaport covid quan no calia".

TUIT Lluís Llach (I)

Un cop justificat el concert, Llach ha enviat un altre missatge als seus detractors: "Si això serveix perquè la gent a la qual el Debat Constituent o jo li caiem malament desfogui les seves frustracions polítiques, almenys podrien evitar els insults". A més, ha afegit que lamenta "la situació sanitària com el que més" i que l'esdeveniment "va ser un èxit, mal pesi alguna gent". 

El cantautor va fer retronar el Sant Jordi en "una nit inoblidable" que va representar tota una sacsejada per als seus seguidors. "Sou els que, de veritat, els feu por", va advertir al públic que dissabte va poder corejar de nou algunes de les seves peces més emblemàtiques. Tot, amb el seu habitual estil reivindicatiu i amb la companyia de Natxo Tarrés, Montse Castellà, Els Catarres i Joan Dausà, amb qui va dedicar peces als exiliats, als empresonats i a tots els represaliats, així com a Laura Aymerich i a Muriel Casals.

TUIT Lluís Llach (II)

Dos dies després del concert, aquest dilluns 20 de desembre, el conseller Josep M. Argimon va anunciar noves restriccions per intentar frenar l'augment de contagis de covid-19. Entre aquestes restriccions destaquen el tancament de l'oci nocturn i el retorn del polèmic toc de queda, que primer haurà d'avalar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Les mesures restrictives del Govern arriben en un moment d'auge de la sisena onada a Catalunya. De fet, durant les últimes 24 hores s'ha registrat una xifra preocupant de contagis, més d'11.000, quan només falten quatre dies per Nadal. Els ingressos hospitalaris també pugen, fins a uns nivells que comencen a ser com els de l'any passat.

 

Imatge principal: Lluís Llach en el concert del Debat Constituent aquest cap de setmana al Palau Sant Jordi / Montse Giralt