L'Audiència Nacional ha rebutjat aquest dilluns el recurs de súplica del raper Pablo Hasél contra el seu empresonament. Aquest era l'últim recurs que la defensa de l'artista lleidatà podia interposar abans del seu empresonament.

Un dels principals motius que dona el tribunal espanyol per no suspendre el seu ingrés a presó és la seva "actitud antisocial". "És evident que les circumstàncies del penat que apareixen en les actuacions -no desvirtuades per la seva defensa, que no al·lega res al respecte- no denoten la intenció del penat de reparar, almenys moralment, el mal causat, sinó que, al contrari, persisteix en la seva actitud antisocial", sentencia.

El tribunal assegura que seria "absolutament discriminador" per a la resta de "delinqüents" suspendre l'entrada a presó de Hasél perquè sobre ell ja pesa una primera condemna suspesa i dues més fermes del 2017 i el 2018.

 

L'Audiència Nacional també es fa ressò de les campanyes a favor de la llibertat del raper per passar la pilota a la teulada del Congrés dels diputats: "Les campanyes a favor de penat que puguin fer algunes persones no poden determinar la inaplicació de la llei vigent, sinó la seva eventual modificació pel Parlament, amb la corresponent ponderació de la possible desprotecció que podria portar respecte de béns jurídics que la Societat aclaparadorament en el seu conjunt considera mereixedors de protecció penal", apunten.

Però afegeixen: "No pot pretendre's que els tribunals de justícia, sotmesos únicament a l'imperi de la llei com disposa l'article 117 de la Constitució, incompleixin arbitràriament les seves pròpies resolucions i no acatin les normes jurídiques d'obligat compliment". 

Tancat a la Universitat de Lleida

Precisament aquest matí, Hasél s'ha tancat al rectorat de la Universitat de Lleida per evitar el seu empresonament. Tal com ha explicat un grup de suport a l'artista, Hasél i altres persones s'han tancat a la universitat per protestar i evitar l'empresonament del seu company.

Divendres va finalitzar el termini de 10 dies que li havia donat l'Audiència Nacional per ingressar de forma voluntària a la presó per les condemnes que acumula el cantant arran de les lletres de les seves cançons contra la monarquia espanyola, entre d'altres qüestions. Segons la plataforma, no és cap casualitat aquest "canvi sobtat" a data de l'11 de febrer i notificat una vegada s'han fet les eleccions catalanes.