El raper Pablo Hasél s'ha tancat al rectorat de la Universitat de Lleida per evitar el seu empresonament. Tal com ha explicat un grup de suport a l'artista, Hasél i altres persones s'han tancat a la universitat per protestar i evitar l'empresonament del seu company.

Aquest diumenge la Fiscalia es va oposar al recurs de súplica que havia presentat la defensa del raper Pablo Hasél per evitar el seu ingrés a la presó. D'aquest manera, el ministeri fiscal va canviar de criteri respecte a l'informe inicial on sol·licitava la suspensió de la pena de presó, segons el comunicat que va difondre  la plataforma de suport a Hasél.

Divendres va finalitzar el termini de 10 dies que li havia donat l'Audiència Nacional per ingressar de forma voluntària a la presó per les condemnes que acumula el cantant arran de les lletres de les seves cançons contra la monarquia espanyola, entre d'altres qüestions. Segons la plataforma, no és cap casualitat aquest "canvi sobtat" a data de l'11 de febrer i notificat una vegada s'han fet les eleccions catalanes. 

L'última cançó de Hasél

El raper Pablo Hasél va penjar divendres passat a les xarxes el videoclip d'una nova cançó titulada "Ni Felipe VI", en la qual carrega contra l'actual rei d'Espanya i que sortia a la llum el dia en què vencia el termini de la seva entrada voluntària a la presó.

El videoclip comença amb unes declaracions de Felip VI en els LXXXII Premis de Periodisme de l'Associació de la Premsa de Madrid en les quals el monarca diu: "No hi ha cap mena de dubte que sense llibertat d'expressió i d'informació, no hi ha democràcia". Seguidament, Hasél fa una "especial dedicació" del tema al "mal anomenat govern progressista que ha perpetuat la repressió" i comença a rapejar contra Felip VI, al qual diu "tirà" en la primera estrofa.

El músic llança la seva dura crítica al "regnat opressor", mentre camina per la seva ciutat natal, Lleida, en un videoclip que ja suma més de 256.000 visualitzacions en tres dies i que acaba amb la sentència: "El meu micròfon seguirà incòmode".

Foto principal: Pablo Hasél en un dels actes de suport que li han dedicat durant els darrers dies / ACN