Un ex alt càrrec del departament de Justícia i Drets Civils del govern del Regne Unit, Simon Hughes, s'ha reunit aquest dimecres amb l'expresident català Artur Mas, a qui ha volgut traslladar el seu rebuig al procés judicial obert contra ell per la consulta del 9-N. "Al Regne Unit és inimaginable tenir un càrrec electe jutjat per desobediència", ha defensat el britànic, que també ha volgut defensar que "el procés pertany a una taula de negociació i a les urnes, no als tribunals".

Hughes és del Partit Liberal Demòcrata i va formar part del departament de Justícia entre els anys 2013 i 2015, quan governaven en coalició els conservadors de David Cameron i els liberals. El seu càrrec era el de ministre de Justícia i Drets Civils, un càrrec un esglaó més baix que el del titular del departament, conegut allà com a secretari, que és el que a l'Estat espanyol entenem com a ministre. 

Aquest polític liberal, que també ha estat membre del Parlament britànic durant més de 30 anys, s'ha vist aquest dimecres amb Artur Mas, que aquest dimarts ha viatjat al Regne Unit per oferir una conferència sobre el procés a Oxford. Ho farà convidat per l'Oxford Union Society, els membres de la qual procedeixen de la Universitat d'Oxford i altres centres com el Magna Carta College i l'Oxford Brookes University. L'Oxford Union és la tercera societat de debats més antiga de Gran Bretanya, i des de la seva fundació ha estat independent de la universitat.

Posteriorment viatjarà també als Estats Units, on el proper 4 de març pronunciarà una conferència també sobre el procés a la Universitat Harvard, a Boston.