Junts per Catalunya defensa que el ple d'investidura de Carles Puigdemont es faci aquest dimarts. Així ho ha expressat la portaveu del grup, Elsa Artadi, que ha lamentat l'ajornament del ple que ha anunciat el president del Parlament, Roger Torrent, i el fet que no se'ls hagués comunicat prèviament.

Segons ha explicat la portaveu en roda de premsa, aquest dilluns van tancar un acord entre els grups independentistes per tirar endavant el ple i investir Puigdemont.

Tot i això, Artadi ha volgut deixar clar que valoren "positivament el to i la contundència" del discurs de Torrent, i l'han qualificat de "digne" i "ferm". En aquest sentit, recorden que el president de la Generalitat l'ha de decidir "el Parlament, i en cap cas Mariano Rajoy o Santamaría".

JuntsxCat, però, considera que les garanties per fer el ple avui es compleixen i que, per tant, cal fer el debat i votació aquest mateix dimarts. "Nosaltres hi som, la gent hi és i els vots hi són", ha assegurat Artadi, que ha assegurat que així mateix ho han traslladat a Roger Torrent en privat. 

"Som aquí i hi serem tota la tarda", ha assegurat Artadi, que ha dit que entendria que el ple fos més tard, però ha defensat que sigui avui, tal com estava previst. "No compartim que s'hagi d'ajornar més enllà d'avui", ha defensat. 

Sobre el fet que no s'avisés al grup prèviament de l'ajornament, Artadi ha assegurat que "hi ha maneres de localitzar la gent". ERC havia defensat prèviament que Torrent va trucar a Puigdemont fins a cinc vegades i que el president no va agafar-li el telèfon. 

Pel que fa a l'acord amb ERC, Artadi ha retret als republicans que se'ls digués que el ple seria aquest dimarts i que han sabut l'ajornament per la premsa, però ha assegurat que espera que es mantingui la unitat independentista.