El portaveu del grup parlamentari de JuntsxCat, Eduard Pujol, ha assegurat aquest divendres que "hi ha pla" —"només faltaria que no n'hi hagués en aquestes alçades"— per a la investidura del seu candidat, Carles Puigdemont, que és a Brussel·les. En una entrevista a Ràdio 4, el diputat de Junts per Catalunya considera, però, que "la negociació, la concreció, l'explicació" amb uns futurs "socis de govern" no s'han de fer en públiques.

Així ha respost a la secretària general d'ERC, Marta Rovira, que en una entrevista a l'ACN va instar JuntsxCat a presentar la seva fórmula per a "una investidura efectiva" de Puigdemont. "És bo que ERC tingui tot l'interès del món a poder resoldre la investidura i tancar serrells" de cara a un programa de govern, ha afegit Pujol. El portaveu de Junts per Catalunya està convençut que Puigdemont "pot ser president", i ha advertit: "Seria una insensatesa renunciar a allò que pot ser".

També ho veu així el líder d'ERC, Oriol Junqueras, en la proposta que va posar sobre la taula en una entrevista a Diario16, en què plantejava una presidència simbòlica i una d'executiva. Sense entrar en el fons de la proposta, Pujol ha aplaudit que es busquin solucions "al punt d'atzucac" i que moltes veus "facin grans esforços per trobar la fórmula". 

Pujol, que donava per fet que dimarts hi hauria investidura "amb el reglament a la mà", ha defensat que el nom de Puigdemont no és "un caprici" ni el mantenen sobre la taula "per adhesió", sinó per "defensar els seus drets i aplicar-los". "Havíem entès, havíem parlat i establert que hi havia ple convocat, i si estava convocat ens sentíem interpel·lats per anar a l'acte d'investidura", ha dit Pujol, sense emmarcar-ho en un acord.

Tot i l'ajornament sine die de la investidura, el grup parlamentari de Carles Puigdemont no preveu una repetició d'eleccions: "Estem conjurats per formar govern", ha resolt Pujol. I quan li han preguntat sobre si el número 2 de la candidatura, Jordi Sànchez, podria ser nom alternatiu al de Puigdemont, el diputat de JuntsxCat ha respost que l'expresident de l'ANC és president del grup parlamentari i que espera que pugui sortir de la presó i pugui exercir aquesta tasca.

Tal com ja van fer dimecres en una llarga reunió del grup, Pujol ha tancat files amb Puigdemont pels missatges a Toni Comín que Telecinco va difondre, i ha parlat d'"humanització de la política". "Quantes vegades hem demanat als polítics que siguin persones?", s'ha preguntat Pujol quan s'ha confessat "interpel·lat". De fet, ha demanat a tota la classe política que treballi més "sense filtres d'ideologies i sigles" per "entendre's més". 

Pujol també ha assegurat que les paraules del ministre de Justícia, Rafael Catalá, sobre inhabilitacions abans de judici li han generat "perplexitat". "Que la separació de poders s'ha relaxat; un dia el ministre sap què passarà i quan passarà, no ho trobo normal", ha resolt, i ha sospitat d'un "exercici de la por". "És un exercici fallit, s'haurien d'evitar aquests pràctiques polítiques", ha resolt el diputat i portaveu de JuntsxCat.