Després d'un matí de creuament de declaracions, els negociadors d'ERC i Junts han celebrat una nova reunió aquesta tarda en què el partit de Carles Puigdemont ha demanat a Esquerra que li faci arribar una proposta d'estructura del nou executiu així com la resposta a la seva proposta sobre  programa de Govern.

Junts ha explicat en acabar la trobada que divendres, en la darrera reunió que havien celebrat, van fer arribar un nou document als republicans sobre el programa i que "encara no ha rebut resposta".

De fet, i després que aquesta matí els negociadors d'ERC han pressionat Junts per tancar un acord d'investidura abans de l'1 de maig i l'han acusat de posar excuses per no fer-ho, el partit de Puigdemont ha optat per fer públic un comunicat en acabar la reunió en què concreta quins documents han rebut resposta i quins estan encara pendents per part de cada formació.

Proposta estratègica

En el text es desmarca la reunió d'avui de les declaracions dels republicans d'aquest matí i se subratlla que la cita s'havia acordat divendres. A banda de les peticions sobre estructura de l'executiu i programa de govern, Junts ha lliurat als republicans la resposta a la proposta estratègica del document a la qual ara haurà de respondre ERC. Aquest punt és el que inclou el Consell per la República i la direcció col·legiada.

vilalta sabria jove vilagra equip negociador erc   marc puigEls negociadors d'ERC durant la roda de premsa d'avui / Marc Puig

Per contra, assenyalen que Junts encara té pendent la resposta a la proposta d'òrgans de coordinació que ha plantejat ERC i que inclourien comissions de coordinació al Parlament, al Govern i també a Madrid. De fet, les dues parts admeten que la coordinació al Congrés dels diputats és un dels temes que està resultant més complexos.

Treballar amb normalitat

Junts assegura que els negociadors s'han emplaçat a continuar treballant "amb total normalitat" els propers dies per arribar a un acord. La previsió és, segons fonts dels negociadors, que demà mateix hi hagi una nova reunió.

Elsa Artadi rdp 12/IV/2021 / Julio Díaz

Elsa Artadi en la compareixença d'aquest matí / Julio Díaz

Davant les apel·lacions dels republicans a tancar un acord, la portaveu del partit, Elsa Artadi, ja havia evitat aquest matí parlar de calendari i ha insistit que ERC ha de concretar més les seves propostes. Junts insisteix que l'acord ha d'anar més enllà de la investidura de Pere Aragonès i ha de servir per garantir un govern estable.

 

A la imatge principal, Jordi Sànchez i Pere Aragonès en una imatge d'arxiu / ACN