Aquest dijous, el grup parlamentari de Junts per Catalunya ha registrat la petició de compareixença del conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, al Parlament, per tal que doni "totes les explicacions oportunes" davant els "diferents incidents que s'han produït a conseqüència de la cimera francoespanyola on diferents manifestants han estat agredits pels cossos de seguretat". La petició de Junts arriba després que aquest migdia, alguns agents dels Mossos d'Esquadra hagin donat cops de porra als manifestants que volien enfilar cap a Ronda de Sant Pere per seguir fins a plaça Urquinaona —un dels afectats ha estat el vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Pesarrodona—, així com una agressió que ha denunciat l'exvicepresident del Parlament de Catalunya, Josep Costa, que hauria patit en el transcurs de la concentració a la Font Màgica de Montjuïc.

🔴 Cimera hispanofrancesa a Barcelona entre Sánchez i Macron | DIRECTE
 

Jordi Pesarrodona, agredit amb un cop de porra

El cert és que les protestes contra la cimera hispanofrancesa han transcorregut amb absoluta normalitat i tranquil·litat, llevat de quan els manifestants han intentat dirigir-se cap a plaça Urquinaona per Ronda de Sant Pere. Allà, els Mossos han establert un cordó policial per tal que els manifestants no accedissin a Via Laietana i que anessin pel portal de l'Àngel cap a la plaça Sant Jaume. Hi ha hagut empentes i cops de porra a alguns dels concentrats que hi havia a la capçalera de la protesta. Un dels que ha estat agredit és el vicepresident de l'ANC, Jordi Pesarrodona, que ha caigut a terra del cop que ha rebut a una cama i ha estat atès per algunes persones, entre les quals, David Torrents, secretari d'organització de Junts per Catalunya i alcaldable de la formació a Badalona.

L'Assemblea Nacional Catalana ha assenyalat en una piulada que Pesarrodona ha estat "víctima d'un cop per part d'un agent antiavalots del cos dels Mossos d'Esquadra", un fet que lamenten i qualifiquen d'"atac contra la llibertat de manifestació pacífica". En aquest sentit, han anunciat que estudiaran "quines mesures legals emprendre" davant d'aquest fet.

Josep Costa també denuncia haver rebut un cop de porra

A la Font Màgica de Montjuïc, l'únic incident que s'ha denunciat és, precisament, una agressió a Josep Costa, exvicepresident de la cambra catalana. Segons ha explicat, un agent dels Mossos l'ha agredit amb una porra extensible mentre ell participava en la protesta contra la cimera hispanofrancesa. En una piulada, Costa ha apuntat directament el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena: "Us faig responsable que l'agent dels Mossos sigui degudament sancionat i respongui personalment de l'agressió gratuïta que m'ha provocat lesions a les dues mans". En aquesta línia, ha dit que "el CAP ja ha notificat els fets al jutjat" i que presentarà una denúncia.