La diputada i portaveu de Junts pel Sí al Parlament, Marta Rovira, ha contestat aquest matí al document de treball fet públic ahir per la CUP on proposava trencar l’acord si el govern no fa un "gest palpable" cap a la ruptura amb l’estat abans del 10 de gener, dia en què farà un any de la investidura. En dues entrevistes a Catalunya Ràdio i Tv3, Rovira ha assegurat que "està d'acord" amb aquesta petició i que és una qüestió "d'autoexigència".

La dirigent republicana ha subratllat que aquest “gest” també se’l demanen ells mateixos, i que és el que estan fent i faran perquè per això “ens vam presentar amb un programa concret”. En aquest sentit, Rovira ha destacat que en els pròxims mesos "veurem altres accions polítiques" que ho demostraran.

La diputada ha deixat clar que tot i que hi poden haver "discrepàncies" dins el bloc sobiranista pel que fa als "ritmes" i als "temps", "ens hem d'anar posant d'acord" i ha subratllat que "anem avançant i construint".

Moció de la CUP

De cara a la sessió d’avui al Parlament, en què es votarà la moció presentada per la CUP per reafirmar la ruptura amb l'estat, Rovira ha assegurat que els diputats de Junts pel Sí votaran tots en un mateix sentit en tots els punts. Allunyant així els possibles dubtes sobre la discrepàncies entre ERC i CDC dins el grup parlamentari.

Rovira ha assegurat aquest matí a Tv3 que "no és el moment encara de demanar als Mossos que no portin els requeriments de l'Audiència Nacional". Per aquest motiu ha subratllat que Junts pel Sí votarà en contra d'aquest punt de la moció presentada per la CUP per reafirmar la ruptura que es vota avui al Parlament. També ha assegurat que s'estan pensant votar en contra o abstenció en el punt que incumbeix els ajuntaments i càrrecs electes perquè creuen que és una decisió que han de prendre ells mateixos i no el Parlament.

Sobre la polèmica de si la votació incompleix o no el reglament, Rovira ha subratllat que no l'incompleix i ha criticat que s'està fent un gra massa d'una cosa que ja s'ha votat. "Això d'avui hauria d'anar amb absoluta normalitat", ha afegit.

Rovira també ha volgut assegurar que avui es tornarà a veure "una majoria de 72 diputats independentistes" al Parlament.