Junts pel Sí (JxSí) ha passat a l’atac i demana a la CUP que evidenciï amb fets la seva voluntat d’arribar a un acord responent a la proposta de presidència i govern que hi ha sobre la taula.

Si ahir la CUP proposava cinc alternatives perquè Mas no tingués un rang preeminent en el nou govern, Romeva ha refermat aquest matí a El Món a Rac1 que Artur Mas és la figura que desperta més consens i que altres noms, com els de Neus Munté, Oriol Junqueras o el seu mateix, "no generen el suport del 100% ni tan sols dins JxSí".

"És important superar la dicotomia Mas Sí - Mas No", ha destacat Romeva i ha subratllat que no es tracta d'investir un govern autonòmic, sinó un de transició que ha de permetre avançar cap a un procés constituent col·lectiu. "Enrocar-nos en un nom és perdre complexitat i transcendència del moment". Ja ahir Raül Romeva va oferir una roda de premsa al Parlament en què, acompanyat d'algunes de les figures més representatives de JxSí, va recalcar que el seu grup no ha canviat el candidat a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, perquè "mai ha estat en qüestió".

Turull exigeix claredat

En la mateixa línia que Romeva s'ha expressat Jordi Turull a Els matins de TV3. El president del grup de Junts pel Sí ha exigit a la CUP que diguin clarament si volen continuar negociant: "Falten encara dos mesos però esperem que, abans de seguint-se submergint i acordant coses com estàvem fent en les taules del pla de xoc social i del procés constituent, ens diguin de veritat si volen que continuem avançant amb voluntat d'acord o no, perquè, si no, encara marejarem més la gent".

 

Foto: Sergi Alcàzar