“Lliures de Montoro”. Així han de ser per la CUP els nous pressupostos que presenti el govern de la Generalitat al ple del Parlament. I el diputat de Junts Pel Sí Roger Torrent ha dit que sí, i ha assegurat que el Govern “no farà cap ajustament pressupostari més que afecti els drets i els serveis socials”.

Torrent ha fet les declaracions després de la carta de la setmana passada en què el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, amenaça el conseller d’Economia, Oriol Junqueras, d’aplicar “mesures coercitives” si el Govern no compleix amb l’objectiu de dèficit. "El vicepresident va ser prou clar”, ha afirmat Torrent, i ha argumentat que "els catalans no s'ho poden permetre".

L'advertència que ha llançat la cupaire Eulàlia Reguant ha anat en aquesta línia, i ha defensat que “no es pot obeir una legalitat que condemna encara més a la misèria les classes populars” i que, en conseqüència, “mostra una vegada més com hi ha lleis absolutament injustes que cal desobeir”.

“Nosaltres hem plantejat i demanat que volem uns pressupostos post-autonòmics o pre-republicans”, ha assenyalat Reguant, els quals “reverteixin les retallades i privatitzacions”. I això, ha considerat, “és impossible obeint una llei d’estabilitat o els topalls de dèficit”.