Les negociacions entre ERC i Junts per a l'acord que faci possible la investidura del candidat republicà, Pere Aragonès, tenen també la seva versió pública a través del creuament de declaracions entre les dues formacions. Després que els darrers dies s'han succeït els posicionaments dels republicans reclamant un acord, Junts ha fet pública aquest matí una nota de premsa en què assegura que els contactes continuen i aposta per aconseguir un "acord de legislatura".

"Aquesta setmana es continuaran els treballs i les reunions per fer-ho possible al més aviat possible", s'assegura en el text.

Nova reunió

De fet, fonts d'aquest partit asseguren que avui hi podria haver una reunió i que la intenció és donar resposta en les properes hores a la darrera proposta que ERC va fer arribar dissabte.

Precisament, en la nota de premsa la formació de Puigdemont es refereix a la darrera proposta dels republicans que emmarca en els diferents documents que s'han intercanviat els dos partits amb l'objectiu de tancar "un acord global de legislatura".

"Els contactes no han cessat"

Davant les informacions que destaquen que des de dijous passat no hi ha hagut cap reunió formal dels dos equips negociadors, Junts assegura que els contactes i els treballs no han cessat.

A més, aquest partit subratlla que "des de la nit de les eleccions Junts per Catalunya treballa per configurar un govern fort i estable d'acord amb els resultats electorals", en un retret implícit als republicans que la primera setmana van apostar per un acord ampli amb els comuns i després han prioritzat l'acord amb la CUP.

En relació als cuparies, als quals no cita explícitament, la nota assenyala que cal tancar un acord entre les tres formacions.

Pere Aragonès valora las negociaciones / ACN

Aragonès va valorar les negociacions dissabte en una compareixença a la seu d'ERC / ACN

Dissabte, el mateix dia en què ERC va fer arribar a Junts la seva darrera resposta als documents que s'han intercanviat els dos partits, Aragonès va apressar Junts advertint que no és el moment de "xutar la pilota endavant". També la portaveu republicana, Marta Vilalta, va insistir a reclamar l'acord en la roda de premsa posterior a l'executiva republicana de dilluns.

 

A la imatge principal, Pere Aragonès i Jordi Sànchez en una imatge d'arxiu / ACN