El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha lamentat que Esquerra Republicana de Catalunya (PSC) els va assenyalar com a "socis prioritaris, però se'ns ha anat apartant pels de 'deixem-ho estar'", en referència al PSC. En l'acte de presentació del candidat de Junts a l'alcaldia de Tarragona, Jordi Sendra, Turull s'ha centrat a alabar el seu company de partit. Tanmateix, ha fet referència a la situació actual de la negociació dels pressupostos, la qual sembla estancada, no només entre Junts i ERC, sinó també amb el PSC. 

 

Aquest mateix dissabte, Salvador Illa, líder del PSC, ha acusat el president Pere Aragonès d'intransigent en la negociació dels comptes. "L'amenaça és la manifestació de la impotència", ha avisat Illa. El líder dels socialistes no ha volgut tancar la porta a la negociació, tot i això, com està fent sovint els darrers dies, ha instat a ERC a cercar un altre pacte amb "altres grups" si no li agrada la seva oferta.

Per la seva banda, el Govern ha afirmat que veu marge per poder arribar a un acord amb els socialistes i ha remarcat que els esculls entre les dues formacions no haurien d'impedir uns bons pressupostos. tot i això,  Aragonès va exigir a Illa que no "maximitzés" les seves demandes sobre els grans projectes per acordar els pressupostos. L'ampliació del Prat, el Hard Rock i la B-40 són tres de les reivindicacions dels socialistes.

El suport de Puigdemont a Sendra

Més enllà de la fugaç referència als pressupostos, l'acte de presentació com a candidat a Jordi Sendra ha girat en torna de la seva figura i el futur de la ciutat de Tarragona. A més de Turull, la presidenta del partit, Laura Borràs, també es trobava a la ciutat. Tots dons han celebrat la llarga experiència de Sendra i la seva estima per Tarragona. 

Telemàticament, també hi ha participat el president Carles Puigdemont, qui ha enviat un missatge de suport a Sendra. "En Jordi el coneixeu des de sempre, és un tarragoní de tota la vida. Jo també fa molts anys que el conec i d’ençà que el conec sempre l'he sabut, l’he notat lleial i proper. En les situacions més felices i en les no tant, sempre hi ha sigut, i abans que res és un pencaire", ha afirmat. 

A més, ha remarcat la importància dels comicis municipals: "Les properes municipals són una oportunitat de seguir el camí que vam començar. Sabeu que el país es comença a construir des de baix, des dels ajuntaments, que no han fallat mai a les cites que se'ls ha convocat aquests anys. Ho puc dir com a president de la Generalitat, però també com a alcalde de Girona que he estat".