Junts per Catalunya ha enviat una carta a la direcció de TV3 i Catalunya Ràdio per demanar que el debat electoral entre tots els candidats a les eleccions de Catalunya del pròxim 12 de maig se celebri a Perpinyà, perquè Carles Puigdemont hi pugui assistir. Des de la candidatura de Puigdemont, insisteixen en la seva voluntat d'assistir a tots els debats electorals possibles "com a instruments per fer arribar les nostres propostes a la ciutadania i contraposar-les amb les de la resta de formacions polítiques". 

🗳️ Eleccions a Catalunya 2024: calendari, candidats i tota la informació

Des de Junts recorden que el seu candidat es troba a l'exili des de l'any 2017 "per la persecució de què és objecte per part de la justícia espanyola, que només es dona a l'estat espanyol, perquè a la resta de països europeus pot circular lliurement i amb plena normalitat". Puigdemont, que durant els darrers set anys s'havia instal·lat a la localitat belga de Waterloo, ha traslladat la seva residència a la Catalunya Nord, en concret, al Vallespir, on s'instal·larà durant la campanya electoral del 12-M i des d'on pretén preparar el seu retorn de l'exili. 

Debat en igualtat de condicions

A la seva carta, signada per Albert Batet, com a director de la campanya de Puigdemont, Junts apunta que "tenint en compte que TV3 i Catalunya Ràdio són una televisió i una ràdio nacionals que inclouen Catalunya del Nord dins del seu àmbit de cobertura i recentment hi han reobert la seva delegació, des de Junts+ Puigdemont per Catalunya els fem arribar la proposta de celebrar el debat electoral de les eleccions d’enguany a Perpinyà". I conclou assenyalant que "la petició té per objectiu celebrar un debat en igualtat de condicions amb la resta de candidats, sense traves tècniques que impedeixin o dificultin la plena expressió del president Puigdemont". 

La reacció dels candidats

Les reaccions a la petició de Junts no s'han fet esperar. El primer a manifestar-s'hi ha estat el líder del PP, Alejandro Fernández, que ha ironitzat amb la proposta de Puigdemont. "I per què no a casa meva?, que estareu tots molt còmodes i posaré canapès", ha dit a través del seu compte d'X. En aquest context, Fernández ha afegit que "una campanya no pot ser el reality show de la vida i miracles de Puigdemont".

Per la seva banda, el candidat de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha tancat la porta al fet que el debat electoral se celebri a Perpinyà. "Puigdemont el que ha de fer és venir aquí i sotmetre's a la justícia". "Si ell vol fer el debat des d'una presó espanyola, podem valorar-ho amb el permís del director de la presó", ha afegit.

Rull, en substitució de Puigdemont

La carrera per a la presidència de la Generalitat ja fa dies que ha arrencat. El primer acte on participaran els candidats a les eleccions serà el pròxim dilluns 15 d'abril a les 9:30 hores, en un debat organitzat per PIMEC, l'únic en matèria d'economia i empresa. Amb el nom "Les pimes, motor de Catalunya", hi participaran Salvador Illa (PSC), Pere Aragonès (ERC), Jéssica Albiach (Comuns Sumar), Alejandro Fernández (PPC) i, en substitució de Carles Puigdemont, Josep Rull, número 3 de la seva llista. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!