Josep Rull formarà part de la llista de Carles Puigdemont per a les eleccions del 12 de maig i serà el primer dels expresos polítics que s'incorporarà a una candidatura electoral després de la sentència del procés. La llista de Junts comptarà també amb l'exconseller d'Economia, Jaume Giró, que en aquesta campanya s'estrenarà com a candidat a uns comicis. Però no serà l'únic. També s'incorporaran a la llista de Barcelona, en aquest cas com a independents, l'escriptora Ennatu Domingo i l'historiador i articulista Agustí Colomines. Aquestes són algunes de les novetats, segons ha pogut saber ElNacional.cat, de les candidatures que aquest migdia aprovarà l'executiva de Junts per Catalunya i que Carles Puigdemont presentarà dissabte al Consell Nacional del partit a Elna.

Rull, que és actualment president del Consell Nacional de Junts, era conseller de Territori i Sostenibilitat al govern de Carles Puigdemont quan es va activar l'article 155 de la Constitució per suspendre l'autonomia. Rull va ser condemnat a 10 anys i sis mesos de presó per sedició i a inhabilitació absoluta, i indultat pel govern espanyol el 2021. Rull figurarà com a número 3 darrere de l'empresària Anna Navarro.

Ennatu Domingo

El número 4 i 5 l'ocuparà l'actual presidenta del Parlament, Anna Erra, i el president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet. Com a número sis hi figurarà l'escriptora Ennatu Domingo. Nascuda a Wereta (Etiòpia) el 1996, Domingo va arribar amb set anys a Catalunya, llicenciada en Ciències Polítiques per la Universitat de Kent a Canterbury (Anglaterra) i màster en Conflicte Internacional i Seguretat per la Universitat de Kent a Brussel·les, és autora de Fusta d'eucaliptus cremada, on evoca els seus orígens i com va viure la seva adopció.

Ennatu Domingo escritora - Sergi Alcàzar
Ennatu Domingo. Foto: Sergi Alcàzar

Repetiran a la candidatura, aquest cop en els llocs set i vuit, Josep Rius i Judith Toronjo, mentre que el número nou l'ocuparà l'escriptor Agustí Colomines, que ja va figurar als darrers llocs de Junts a les municipals de l'any passat per Barcelona, i el deu Glòria Freixa.

 

 

Jaume Giró, que va ser director general de la Fundació la Caixa i va entrar a la política el maig del 2021, quan es va incorporar al Govern de la Generalitat com a independents a proposta de Junts, ocuparà el número 11.

Entre els noms que de la llista no formen part de Junts, hi ha també el líder de Demòcrates, Toni Castellà. De la candidatura han desaparegut noms propers a l'expresidenta del Parlament, Laura Borràs, com Aurora Madaula, però hi figura en el lloc 18, Francesc Dalmases.

La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.