Junts defensa la immersió lingüística i emplaça el Govern a "no cedir un bri" davant l'atac a l'escola catalana. En un acte polític de la formació aquest dissabte a Balaguer (la Noguera), el secretari d'organització de Junts, David Saldoni, s'ha referit al cas de l'escola de Canet de Mar, obligada pel TSJC a fer el 25% de les classes en castellà en una sola aula de P5. "És aquí i en casos com aquest on hem de ser irreductibles en el nostre compromís. No podem donar el braç a tòrcer, ni cedir un bri del que hem aconseguit. Hem d'aplicar la llei que tenim a Catalunya, que és la immersió lingüística", ha expressat Saldoni.

Exigència

Davant la croada de l'Estat i la justícia espanyola contra l'escola catalana, el secretari d'organització de Junts ha reclamat "ser exigents" amb el Govern perquè es respecti el model d'immersió lingüística actual, però també amb l'ús de la llengua: "No podem donar el braç a tòrcer, ni cedir un bri del que hem aconseguit" i "l'ús del català comença amb nosaltres mateixos. Això ho hem de tenir ben clar i present", ha constatat Saldoni. En l'acte també han participat la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, el vicealcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega; l’alcalde de Penelles i coordinador de Junts a la vegueria de Lleida, Eloi Bergós; el coordinador comarcal, Marc Solanes i la coordinadora local, Gemma Trilla. En acabar l’acte, tots els assistents han fet una visita inaugural a la nova seu de Junts a Balaguer i la Noguera.

Independència

Per la seva banda, la consellera Cervera ha incidit en la importància de la política local per assolir la independència, amb un ull posat a les eleccions municipals de 2023. En aquest sentit, la titular de Drets Socials ha apostat per "engrandir" les llistes de Junts a les municipals i així aconseguir la independència. "Si volem aconseguir la independència, hem de ser cada vegada més forts, créixer com a partit, i engrandir les llistes d'arreu els 942 municipis de Catalunya", ha reclamat. Al seu torn, a nivell local, el coordinador de vegueria de Junts, Eloi Bergós, ha afirmat que “la feina ara és de la comarca de la Noguera i també de totes les comarques del país per poder afrontar l’embat amb l’Estat”. El coordinador comarcal, Marc Solanes, ha manifestat en la mateixa línia que “hem de continuar fent partit i fent govern amb mirada territorial. La independència comença a cada municipi", ha conclòs. 

 

Foto principal: foto de família de la formació a Balaguer / JxCat