Junts ha respost a les paraules del president de la Generalitat, Pere Aragonès, sobre l'afer de la inhabilitació de la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs. Aragonès ha instat a la formació de Jordi Turull a escollir un relleu per la presidència de la cambra, perquè considera que "no és bo" allargar la interinitat que comanda la republicana Alba Vergés. A aquestes declaracions han reaccionat diverses personalitats de la formació de Borràs. El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha demanat "revertir" la decisió del PSC, ERC i la CUP de suspendre Borràs i així poder acabar amb la interinitat. Darrere de Turull, també s'ha pronunciat la diputada de Junts Cristina Casol, que ha afirmat: "No substituirem la Molt Honorable presidenta Laura Borràs". La diputada de Junts i regidora de Vilobí del Penedès, Ester Vallès, ha assegurat que des del seu partit no proposaran cap altra presidenta del Parlament, ja que, ha subratllat: "Ja tenim una legítima". El cap de llista de JuntsxLaSeu, Jordi Fàbrega, ha recordat la petició que va registrar la seva formació, on demanen a la mesa "reconsiderar" la inhabilitació de la presidenta, pel fet que "no hi ha acusació de cap delicte de corrupció i, per tant, no es pot aplicar l'article 24.5" del reglament de la cambra. O el president de la Cambra de Comerç, Jordi Monrós, que ha carregat sense pèls a la llengua contra Aragonès: "Una gran majoria de catalans voldríem que vostè es dediqués a governar de veritat aquest país i alhora que no impedís que la presidenta pogués seguir fent feina pel país".

Els republicans segueixen insistint a Junts perquè acceleri el procés de substitució de Borràs com a presidenta del Parlament, arran de la seva suspensió a finals de juliol per un suposat cas de fraccionament de comptes a l'Institut de les Lletres Catalanes. Aquest cop, qui ha tornat a ficar el dit a la nafra ha estat el president del Govern, que ha advertit que dilatar el temps de la interinitat "no és bo". Així, apressant a Junts a apartar definitivament Borràs, ocupant el seu lloc amb alguna altra persona del partit. A aquestes declaracions han reaccionat en bloc molts polítics de la formació de la presidenta suspesa del Parlament, que l'han defensat a capa i espasa. Pels dirigents de Junts, ella és innocent i no volen ni sentir parlar d'un substitut en la presidència de la cambra. D'aquesta forma ho han expressat les seves piulades que han demanat a ERC, indirectament, que deixi de pressionar per escombrar a Borràs del tot i que mantingui la presidenta interina, Alba Vergés.

El cap del Govern no ha tornat a parlar amb Borràs un cop ha estat suspesa. De fet, l'últim cop que va conversar-hi va ser en el darrer ple, la setmana prèvia a la decisió de la Mesa d'aplicar-li el 24.5 del reglament. Aragonès, que també és el coordinador nacional d'ERC, ha sostingut que el millor que hauria pogut passar és que Borràs decidís apartar-se de 'motu proprio', "per protegir la institució i intentar deixar tan neta com sigui possible la seva defensa judicial". No va ser així i Aragonès ha defensat que el reglament existent s'ha d'aplicar.