La portaveu de la CUP al Parlament, Eulàlia Reguant, no ha avançat esdeveniment respecte al cas de Laura Borràs i el presumpte frau en 18 contractes menors quan dirigia la Institució Lletres Catalanes (ILC). En una entrevista a Europa Press, la portaveu ha afirmat que quan arribi l'escrit de la Fiscalia dient que s'obre el judici oral a la presidenta del Parlament, caldrà estudiar els fets "amb el reglament a la mà". "Entenem que el reglament està per a alguna cosa", ha remarcat. 

Sobre la interpretació d'alguns dels articles del reglament de la Cambra hi ha hagut certa disputa els darrers dies. Per la seva banda, Reguant ha subratllat: "En cap cas l'article 25.1 ni el 25.4 parlen de dimissions". El primer dels articles mencionats parla de suspensió dels parlamentaris en cas d'una interlocutòria de processament ferma o obertura de judici oral si així s'acorda per majoria absoluta al ple. El segon preveu la suspensió de drets i deures dels representants en cas que se'ls obri un judici.  

En ser qüestionada sobre si considera que Borràs hauria de dimitir com s'ha demanat de d'altres grups parlamentaris, la portaveu de la CUP ha afirmat: "Nosaltres no som jutges i no jutjarem ningú. Hem dit sempre que la guerra bruta de l'Estat no pot tapar la corrupció i la corrupció no pot tapar la guerra bruta de l'Estat".

Sobre la proposta de front comú de l'independentisme

El passat dilluns, el portaveu de Junts, Josep Rius, va reclamar a ERC i la CUP crear un "front comú" de l'independentisme per abordar el cas de Borràs. Reguant ha afirmat que aquesta proposta els va arribar a través dels mitjans de comunicació. "No ens ha arribat per cap altra via. Si algú vol asseure's i parlar amb nosaltres, ens asseurem i parlarem. Si el front comú és per la via dels mitjans de comunicació serà difícil", ha retret la portaveu, qui ha remarcat que no hi ha hagut reunions de les formacions independentistes per abordar el tema.

L'acte de Laura Borràs

Aquest dissabte, Borràs ha aconseguit mobilitzat més de 400 persones en un acte a l'Ateneu Barcelonès per denunciar el seu cas. La presidenta del Parlament ha assegurat que pateix un "acarnissament" pel cas judicial que l'afecta. Diverses figures destacades de Junts han participat en l'acte, com el president a l'exili Carles Puigdemont o el secretari general, Jordi Turull. En canvi, no hi hagut cap conseller de cap dels dos partits al Govern. Tot i això, Borràs ha subratllat que no ha trobat a faltar a ningú i que "les persones del Govern que són de Junts hi són totes signant el manifest".