El vídeo de Pablo Iglesias anunciant la seva candidatura a les eleccions de la Comunitat de Madrid podrien suposar una infracció. Així ho ha expressat la Junta Electoral Provincial de Madrid després que el PP presentés una denúncia.

L'òrgan judicial argumenta que el fet que el vídeo es gravés, probablement, des del despatx de vicepresident i ministre de Drets Socials i Agenda 2030 "es podria considerar com un acte organitzat, directa o indirectament, per un poder públic".

 

La Junta també posa el focus en part del contingut del discurs d'Iglesias en que "es van efectuar extenses al·lusions a suposats mèrits obtinguts per part del partit Podemos al govern de coalició". Com que aquestes explicacions "es van emetre en un acte procedent d'un poder públic, haurien d'haver-se evitat, i en aquest concret aspecte sí que apreciaríem una infracció d'allò disposat a l'article 50 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General".

A l'acord, la Junta recorda que els poders públics només poden fer una campanya "de caràcter institucional destinada a informar els ciutadans sobre la data de la votació, el procediment per votar i els requisits i els tràmits del vot per correu, sense influir, en cap cas, en l'orientació del vot dels electors". 

Toc d'atenció a Ayuso

Per altra banda, la Junta també ha estimat que la roda de premsa que va oferir la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, el passat 15 de març en la qual va fer un repàs dels seus èxits davant la pandèmia i en la qual va arribar a demanar el vot va incórrer en una infracció del mateix article de la Llei Electoral.

Els magistrats assenyalen que faran saber a Ayuso que "hauria d'anar més amb compte per no incórrer en aquest tipus d'actuacions". D'aquesta manera, s'ordena retirar l'enregistrament de la publicació d'aquesta roda de premsa.

 

Finalment, la resolució assenyala que no s'iniciarà cap expedient sancionador contra la presidenta regional i candidata a revalidar el seu càrrec al capdavant de la Presidència de la Comunitat de Madrid.

D'altra banda, la Junta ha acordat en una altra resolució arxivar la denúncia presentada contra la mateixa Ayuso en relació amb dues intervencions més realitzades els passats 10 i 17 de març.

 

Imatge principal: El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, en un acte institucional / Europa Press