La carpeta encara no està tancada, ni molt menys. La Junta Electoral Central, que es reuneix aquesta tarda, ha demanat a la delegació del govern espanyol a Catalunya nova informació sobre el "grau de compliment" de l'ordre de retirada dels llaços grocs dels edificis de la Generalitat. Segons han informat fonts de Moncloa, l'àrbitre electoral ha demanat documentació també sobre si "han estat estat substituïts per altres elements".

Com ja va fer el dimarts, la Junta Electoral Central s'ha tornat a dirigir a la delegació del govern espanyol perquè faciliti informació i fotografies dels edificis més representatius, que haurà d'estar en mans de la JEC a les quatre de la tarda d'aquest dijous. "El govern, i per tant la delegació del govern a Catalunya, està a disposició de les indicacions de la JEC i seguirà les seves instruccions tantes vegades com sigui requerit", remarquen des de Moncloa.

L'òrgan electoral es reuneix a les cinc de la tarda al Congrés dels Diputats, on està ubicada la seva seu. La trobada servirà per a donar resposta a l’incompliment de l’ordre de retirada dels llaços grocs del president Torra, que no va acatar la decisió de retirar-los, i que aquest dijous els ha substituït per altres símbols.

pancarta llaç blanc Palau Generalitat ACN

Sobre la taula hi ha diverses possibilitats, que van d’un altre advertiment al trasllat del cas a la fiscalia perquè obri un procediment penal, passant per una sanció administrativa o ordenar alguna actuació als Mossos o a la delegació del govern espanyol a Catalunya.