La Junta Electoral de Barcelona ha remès a la Junta Electoral Central (JEC) la denúncia que Cs va presentar aquest dimarts contra el president del Parlament, Roger Torrent, i quatre membres més de la Mesa de la cambra catalana.

La denúncia presentada per la formació de Lorena Roldán té com a motiu el fet que Torrent no retirés l'acta de diputat al president de la Generalitat, Quim Torra, després que la JEC l'inhabilités arran de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

 

La Junta Electoral de Barcelona ha resolt que la JEC és l'òrgan competent per tal de gestionar aquesta denúncia del partit taronja. La JEP ho entén d'aquesta manera perquè va ser la JEC l'òrgan que "va deixar sense efecte la credencial de diputat al senyor Joaquim Torra i Pla".

A més de Torrent, la denúncia ha estat presentada contra el vicepresident primer de la Mesa, Josep Costa (JxCat); el secretari primer, Eusebi Campdepadrós (JxCat); el secretari segon, David Pérez (PSC); la secretària tercera, Rut Ribas (ERC), i el secretari general del Parlament, Xavier Muro.