Després que el portaveu del PP català, Enric Millo, va marcar tendència protagonitzant diversos stand up davant d'una càmera de mòbil per fer un sumari d'allò que passarà als diferents plens del Parlament, el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, li ha pres l'exemple i ha continuat amb el precedent del popular.

Només fa dos dies que Junqueras publica gravacions al seu compte de Twitter, des del 18 d'abril. El seu primer vídeo comença amb una frase tallada i relata des de la taula del seu despatx que ha anat a visitar les noves instal·lacions de l'Agència Tributària de Catalunya, i que han dotat aquesta eina de 40 gestors fiscals nous i d'inspectors fiscals. "Estem davant, per primera vegada, d'una eina potent pel present i, sobretot, pel futur del nostre país", exposa un Junqueras satisfet.

La seva segona aparició com a presentador televisiu o videoblogger és d'ahir, des del Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat. De fons se senten les campanades de les vuit de la tarda i Junqueras explica amb un gran somriure la seva reunió amb Sinergia, un acord entre entitats empresarials que agrupa més de 1.500 empreses de les noves tecnologies amb 14.000 treballadors. "Un sector clar i estratègic pel futur del nostre país", el defineix.

Si el portaveu del PP acabava els seus vídeos amb un tancament propi d'un periodista de carrer i amb un "endavant", Junqueras els arrodoneix amb, sigui quina sigui la temàtica, que la qüestió de la qual parla és bona "pel futur del nostre país".

La nova faceta del vicepresident només té dos dies de vida, però dos dies que han estat consecutius. Continuarà videobloggejant cada dia?