"Els canvis econòmics, socials i polítics necessiten acumular les forces necessàries per superar la inèrcia d’aquells que no volen que res canviï". Així és com comença l'article "Construïm la majoria, guanyem el país", escrit conjuntament per Oriol Junqueras i Marta Rovira i publicat a la pàgina web d'ERC. 

Tots dos dirigents constaten que l'independentisme ha entrat en una nova fase després de reafirmar "les seves immenses fortaleses i algunes de les seves febleses", i consideren que "si ens mantenim intactes en les nostres fortaleses i som capaços de superar les febleses, ens en sortirem".

Per sortir-se'n, asseguren que s'ha de construir "una majoria més sòlida, més consistent, més transversal, que superant la dinàmica de blocs esdevingui inapel·lable". En la mateixa línia, creuen que el més important en aquests moments és ampliar la base i generar consensos i complicitats cap al projecte republicà. 

De la mateixa manera, el president i la secretària general de la formació critiquen els "grups conservadors que volen continuar gaudint dels privilegis que han acumulat durant generacions"; tot i això, expliquen que aquests partits no van ser capaços d'"impedir la lliçó de civisme i dignitat en la defensa de la democràcia".

Junqueras i Rovira tornen a subratllar la importància d'ampliar la base i que, a més, sigui àmplia i transversal: "Cal guanyar confiances, teixir complicitats, construir la casa comuna. I això es fa, en bona mesura, treballant i estimant". Segons ells, la via més directa per tornar a l'autonomisme és que l'independentisme torni a ser una minoria sorollosa que s'allunyi de la centralitat.

Finalment, insten a construir el país cada dia i sense defallir, començant per fer Govern "i fer del govern un instrument efectiu i al servei de l'interès general per construir un país per a tothom".