La Junta Electoral Central (JEC) ha autoritzat Oriol Junqueras i Raül Romeva a participar telemàticament des de la presó de Soto del Real (Madrid) en un míting d'Esquerra (ERC) aquest diumenge a les 12 del migdia a Cambrils, segons han avançat a ElNacional.cat fonts dels republicans.

Junqueras és el cap de llista d'ERC a les eleccions generals per Barcelona al Congrés dels Diputats i Romeva encapçala la candidatura al Senat. 

Precisament, la JEC va autoritzar dimarts a Junqueras la participació telemàtica en una roda de premsa a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) i aquest dijous ha seguit el mateix criteri amb el candidat al Congrés de JxCat Jordi Sànchez, també empresonat a Soto del Real. Sànchez intervindrà aquest dijous en una roda de premsa a EFE i diumenge a l'ACN.

A més, la JEC també ha donat el vistiplau a una entrevista a Junqueras al diari La Vanguardia aquest diumenge i a l'Ara dilluns que ve. 

"Hem aconseguit la primera victòria contra la repressió", ha manifestat el líder d'ERC en una entrevista publicada aquest dimecres a ElNacional.cat on analitza la marxa de la campanya i del judici al Tribunal Suprem contra ell mateix i la resta de líders independentistes.