El mateix criteri del cas d'Oriol Junqueras és aplicable a Jordi Sànchez. En una acord extraordinari aquest dimecres al vespre, el president de la Junta Electoral Central ha autoritzat al cap de llista de Junts per Catalunya la celebració de rodes de premsa per videoconferència des de la presó de Soto del Real, on es troba de forma cautelar. En concret, dues, una amb l'Agència Catalana de Notícies (ACN) i l'altra amb l'agència EFE.

En un escrit a la JEC aquest dimecres, l’endemà del vistiplau al candidat d’ERC el 28-A, Junts per Catalunya va demanar que li permetessin al seu cap de llista comparèixer per via telemàtica a dues rodes de premsa d'EFE i l'ACN, que estan previstes, respectivament, per aquest dijous 18 d’abril a les 11:30 i per aquest diumenge 21 d’abril a la mateixa hora. El grup també ha demanat que Jordi Turull i Josep Rull puguin concedir entrevistes per videoconferència a Lleida TV (Turull) i Punt Avui TV i Canal Terres de l'Ebre (Rull).

Justament l'àrbitre electoral s'empara en el criteri seguit en l’acord d’aquest dimarts sobre Oriol Junqueras. En aquest sentit, assenyala que en l’informe realitzat per Institucions Penitenciàries “no s’acrediten motius suficient que impedeixin autoritzar la realització d’aquestes rodes de premsa”. A més, afegeix en base a l'informe, els horaris sol·licitats per a fer servir la sala de videoconferència permeten fer-ho, “sempre i quan el seu ús no s’allargui més enllà de les 13 hores, que és quan s’inicia el repartiment del menjar en el centre”.

Per tot això, la JEC conclou que “per l’autoritat competent hauran d’arbitrar-se les mesures oportunes perquè puguin tenir lloc les comunicacions telemàtiques sol·licitades”, que han de tenir com a temps màxim dos quarts d’una del migdia de dijous i diumenge.

L’acord ha estat adoptat pel president de la JEC, Segundo Menéndez, després de comunicar-se amb la resta de vocals, amb l’exclusió dels magistrats del Suprem Luciano Varela i Ana Ferrer. Serà ratificat pels membres de l’àrbitre electoral en la seva pròxima reunió