Aquest és el primer cap de setmana en que Oriol Junqueras i la resta de presos polítics han pogut sortir de Lledoners amb el tercer grau. Divendres Junquera va tornar al seu poble, Sant Vicenç dels Horts, on els seus veïns li van dedicar una emotiva benvinguda i avui dissabte s'ha reunit amb el vicepresident del Govern, Pere Aragonès.

Junqueras ha anunciat la trobada en una piulada on ha explicat que Aragonès l'ha anat a veure a Sant Vicenç dels Horts: "Hem pogut parlar dels problemes de la gent del nostre país, de política i de llibertat".

Per la seva banda, Pere Aragonès ha deixat constància, a través d'una fotografia de tots dos, del seu suport cap al president d'ERC: "Sempre al teu costat. Un petit pas però exigim la llibertat completa amb l’amnistia".

El tercer grau

Els presos polítics gaudeixen del tercer grau després que dijous les juntes de tractament de les presons de Dones de Barcelona, Wad-ras, Lledoners (Bages) i Puig de les Basses (Alt Empordà) acordessin aplicar-los la modalitat de règim obert habitual prevista a l'article 83 del reglament penitenciari. Això vol dir que els presos només hauran d'anar a la presó a dormir entre dilluns i dijous.