Oriol Junqueras vol recollir personalment l’acta d’eurodiputat tal com està previst. És per això que, després de ser escollit eurodiputat, la defensa del president d’ERC ha entrat aquest dimecres al matí una petició de permís extraordinari davant del Tribunal Suprem. Demana poder assistir al Congrés dels Diputats el pròxim 17 de juny a les 12 del migdia, quan els ha convocat la Junta Electoral Central per a recollir les credencials d’eurodiputats. És el mateix permís que Manuel Marchena els va concedir per complir els tràmits com a diputats del Congrés i senadors. Malgrat tot, aquest cop la sala presidida segona s'inclina per impedir-ho.

Concretament, la defensa de Junqueras demana que el dirigent republicà pugui sortir de la presó de Soto del Real per a poder assistir a l’acte de jurament o promesa, un tràmit imprescindible per poder adquirir la condició d’eurodiputat. D’aquesta manera, l’advocat Andreu Van den Eynde demana que sigui emparat el dret de representació política del seu client.

 

Segons informava El Independiente aquest dilluns, la sala segona, que presideix Manuel Marchena, es decanta per no autoritzar al president d’ERC a recollir les credencials al Congrés ni que assisteixi al ple de constitució del Parlament Europeu, previst pel 2 de juliol. L'Eurocambra es constituirà dues setmanes després que acabi el judici al procés.