Oriol Junqueras està convidat a la jornada sobre infraestructures on el president espanyol Mariano Rajoy anunciarà una forta inversió en infraestructures per a Catalunya. Així ho publica avui La Razón, que assegura que el Ministeri de Foment ha convidat a les jornades tant al Govern com a l'Ajuntament de Barcelona.

El president Carles Puigdemont no hi podrà assistir perquè la setmana vinent serà als Estats Units, on explicarà el procés en una conferència que portarà per títol "Catalunya, avui i demà". Precisament per això, la Moncloa ha convidat el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller de Territori Josep Rull. Junqueras, segons el mitjà citat, s'ho estaria rumiant, tenint en compte que aquells dies serà president en funcions, mentre que hi ha força probabilitats que Rull hi assisteixi.

El president espanyol viatjarà la setmana vinent a Barcelona per segona vegada en pocs dies amb l'objectiu de ser ell mateix qui anunciï un "contundent" paquet d'inversions en infraestructures per a Catalunya, entre elles, el Corredor Mediterrani.