Després que ahir el govern espanyol 'regalés' un nou cop de porta a Catalunya per la negativa -altra vegada- d'arribar a un acord amb el Govern per celebrar un referèndum, i que la vicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría assegurés que demanen una cosa que "cap govern" pot donarMariano Rajoy ha decidit anar un pas més enllà en l'Operació Diàleg i ocupar-se, ell mateix, de les aspiracions dels catalans en constatar que Carles Puigdemont i el seu executiu no tenen cap intenció de deixar de parlar del referèndum.

Precisament per això, el president espanyol viatjarà la setmana vinent a Barcelona per segona vegada en pocs dies amb l'objectiu de ser ell mateix qui anunciï un "contundent" paquet d'inversions en infraestructures per a Catalunya. Així ho publica avui La Razón, que subratlla que entre aquestes inversions podria haver-hi el Corredor Mediterrani i, tot que no dóna més detalls, deixa entreveure que Rodalies o el Port de Barcelona també podrien estar dins la llista.

L'anunci el farà en un acte amb empresaris que coincidirà amb l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat per al 2017. Aquest és un missatge més que el govern espanyol vol donar als independentistes, per fer-los veure que l'Estat s'ocupa de les preocupacions dels catalans.