El president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, ha presentat aquest dissabte a la tarda el seu llibre "Contra l'adversitat" al parc central del Poblenou, a Barcelona, en una conversa amb l'exdelegada del Govern a la UE i fins fa poc exiliada, Meritxell Serret, i la psicòloga especialitzada en violència masclista Alba Alfageme.

L'estança a la presó

En l'acte de presentació protagonitzat pel pres polític d'ERC s'ha evitat parlar de qüestions d'actualitat relacionades amb els indults o la taula de diàleg. Junqueras ha conversat amb Serret i Alfagame sobre la seva estança a la presó, que encara es manté, i els sentiments que va comportar la pèrdua de llibertat.

Junqueras, en un moment emotiu de la presentació, ha manifestat que "mentre hi hagi encausats per delictes de sedició i rebel·lió i siguin una constant en el temps, com ho és en el nostre país, voldrà dir que queda molta feina per fer per a culminar el camí cap a la llibertat". Les declaracions han fet esclatar aplaudiments entre els assistents. 

"Ningú està tan decidit, tan disposat o tan preparat a fer-ho com nosaltres", ha assegurat en relació amb el camí cap a la llibertat.

 

"La meva mare va ser acusada de sedició"

També ha parlat de la feina dels alts càrrecs institucionals: "Fan les coses bé si això que fan ho fan per utilitat, per al bé de la majoria, i si són capaços de fer coses relacionades amb preservar els grans valors de la vida com la llibertat o la justícia". També ha fet referència a la seva família, i les vicissituds polítiques que ha viscut. "Vinc d'una família on la meva mare va estar acusada de sedició, dos dels meus besavis també els van acusar de sedició i de rebel·lió, i també van estar a la presó", ha dit. "En aquest país no és estrany", s'ha lamentat el president d'ERC.

Ha conclòs l'acte llançant un missatge de resistència als presents i als oients: "Només que una generació deixi de resistir, la cadena generacional es trenca; aquesta no és una tasca fàcil, però no tenim cap raó per conformar-nos amb el que tenim", ha indicat.

A l'acte hi ha estat present el president de la Generalitat, Pere Aragonès; la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, Marta Vilalta; la delegada del Govern a Madrid, Ester Capella; el portaveu d'ERC en el Congrés, Gabriel Rufián i l'exconsellera Alba Vergès.

Imatge principal: Oriol Junqueras a la presentació del seu llibre. - ACN