El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, ha advertit aquest matí que no aprovant els nous comptes de la Generalitat no s'està "castigant al Govern sinó a la gent". En una entrevista al 3/24, Junqueras ha assegurat que les discrepàncies són legítimes i que tot es pot millorar, però que per això, cal poder-ho debatre al Parlament. En aquest sentit, ha recordat que dimecres vinent no s'han d'aprovar els pressupostos sinó que es "decideix si es poden debatre". Per aquest motiu, ha demanat una oportunitat a la CUP perquè es repensin l'esmena a la totalitat.

Junqueras ha assegurat també que "no és cert que continuar en pròrroga no tingui conseqüències. En té moltes". En aquest sentit, ha recalcat que no aprovar els comptes posaria en risc la reducció prevista de les llistes d'espera a la meitat, o l'ampliació del professorat a les escoles amb alta complexitat. 

Qüestió de confiança política

El vicepresident també ha reconegut que en les reunions amb la CUP, els pressupostos només ocupen una petita part del debat, i que se centren bàsicament en el calendari del procés i el full de ruta. Per això, ha assegurat que el debat dels pressupostos és més una qüestió de confiança política, ja que ha remarcat que tothom reconeix que aquests pressupostos són millors que els anteriors" i que això és una cosa que "no passa gaire sovint".