El vicepresident i líder d'ERC, Oriol Junqueras, aposta per construir una majoria més àmplia a Catalunya: "Mes sòlida i transversal, que cohesioni la societat en tota la seva diversitat". Així ho ha defensat en un article escrit des de la presó d'Estremera i publicat a El Periódico. En aquest sentit, Junqueras també considera que és important que la seva candidatura sigui una "veritable llista del país real" per tal de comptar amb majories que representin al gruix de la societat.

Tot i que la setmana passada Junqueras va assenyalar a Rovira com a presidenta, en una carta als militants d'ERC, en aquesta nova carta es mostra orgullós de poder tornar a liderar la llista d'ERC i espera "tornar a prendre l'acta de diputat, de participar tant activament com sigui possible a la campanya i l'activitat institucional i de seguir -sota cap circumstància- al servei del país".

La publicació de les paraules del vicepresident coincideixen amb la presentació del recurs d'apel·lació davant l'Audiència Nacional per demanar que sigui revocada la decisió de presó preventiva, al·legant que, tant ell com la resta de consellers d'ERC, no es van oposar a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Relació d'igual a igual

D'altra banda, Junqueras explica que un veí de Leganés li ha escrit una carta i a partir del que li diu aquest ciutadà conclou que "el pas imprescindible per a una satisfactòria relació entre Catalunya i Espanya és tractar-nos com a iguals". El candidat d'ERC també assegura que sempre ha viscut la diversitat de les persones amb naturalitat i conscient que el futur que s'ha de dibuixar "ha de ser per a tots, parlin la llengua que parlin i hagin nascut on hagin nascut". Es per això que destaca que "el catalanisme no pot ser d'origen, sinó de destí". 

En aquest context, ha defensat que el projecte de país ha de ser molt integrador i inclusiu i m'ha posat en valor la importància del model educatiu de l'escola catalana enfront d'aquells que volien separar els nens segons la llengua que parlen. A més, aposta per construir una majoria més àmplia a Catalunya i per oferir una proposta política sana, "lluny de qualsevol ombra de corrupció, disposada i preparada per assumir tots els reptes, per construir aquest nou país".