El president d'ERC, Oriol Junqueras, està a punt de ser traslladat a Madrid per l'inici del judici de l'1-O. Abans de marxar, ha concedit una entrevista a RAC1 on ha subratllat que ell només tindrà un dia per explicar-se durant el judici i, en canvi, Vox tindrà l'opció de fer campanya electoral durant els tres mesos que durarà el procés judicial. 

Sobre l'acusació de la formació de Santiago Abascal, el dirigent d'ERC s'està plantejant no contestar les seves preguntes tot i que la decisió final la condicionarà l'estratègia judicial que acordi amb els seus advocats. "Contestarien a una acusació que segueix els dictàmens d’un partit d’extrema dreta? A Alemanya seria impossible que un advocat de l’extrema dreta acusés un demòcrata", ha apuntat.  

En la mateixa línia, Junqueras ha assegurat que ell no té res més a dir perquè ja ha quedat demostrat que no es mouen en la violència, si més no, ha indicat que insistirà en el tema durant el judici. 

Oriol Junqueras també ha carregat contra el ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, que la setmana passada va negar la violència policial de l'1-O en una reunió del Consell de la Unió Europea. El vicepresident Junqueras no ho pot entendre i es pregunta si Borrell ha vist bé les imatges. 

Un altre dels temes de conversa ha estat la possibilitat d'una llista unitària per concórrer a l'ajuntament de Barcelona: Junqueras s'hi ha mostrat en contra i ho ha justificat assegurant que "ERC vol seguir els dictàmens d’una democràcia plural i una societat diversa i heterogènia com és Catalunya". Si més no, s'ha mostrat convençut que "hi haurà punts de trobada en les nostres lluites". Ernest Maragall, el candidat de la formació per Barcelona, ja va assegurar aquest diumenge que la seva formació no estava interessada en una llista unitària perquè creu que la ciutat sortiria perdent.