El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha reaccionat als resultats de la seva formació el 10N, on ha repetit triomf electoral a Catalunya tot i haver passat de 15 a 13 escons, amb un concís missatge a Twitter en el què escriu: "Independència, amnistia, autodeterminació i justícia!".

Junqueras, que compleix una condemna de 13 anys de presó per sedició a la presó de Lledoners, acompanya el missatge amb una foto de dirigents i militants d'ERC celebrant ahir a la nit els resultats a l'Estació de l'Nord de la capital catalana.

El vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, va dedicar la victòria electoral a Junqueras i a la secretària general del partit, Marta Rovira, així com a la resta de presos i de líders republicans que romanen a l'estranger, "ja que aquesta és també la seva victòria ".

Per la seva banda, el candidat republicà per Barcelona, Gabriel Rufián, va indicar que, setmanes després de la sentència del "Procés", "l'independentisme català ha sentenciat de forma inapel·lable amb els vots aconseguits".