El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, ha atribuït a la inquietud generada per l'enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) al Govern central la decisió de suspendre el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) que rep Catalunya si no s'acredita setmanalment que no es realitza cap despesa relacionada amb el referèndum previst per l'1 d'octubre.

"Quan el Govern espanyol veu que dos terços dels ciutadans de Catalunya diuen que aniran a votar al referèndum és evident que s'inquieta i comença a cometre greus equivocacions", ha assegurat a Vimbodí i Poblet (Tarragona) en declaracions a TV3 en relació a l'enquesta del CEO que indica que el 67,5% de catalans participaria al referèndum del 1-O i que el 'sí' guanyaria amb el 62,4% dels vots.

Junqueras ha considerat que una d'aquestes equivocacions és "intentar intimidar i amenaçar els treballadors públics", i ha demanat al Govern espanyol que si vol amenaçar algú, ha dit, es dirigeixi directament al Govern de la Generalitat.

Sobre la supervisió setmanal per part del Ministeri d'Hisenda de les despeses de la Generalitat, ha afirmat que el control ja existeix i que la decisió "forma part del terreny de l'escenificació per part del Govern espanyol que una altra cosa". No obstant això, ha lamentat que sí causa "una càrrega de feina innecessària al conjunt de l'Administració catalana".