JunquerasERC

Oriol Junqueras ha decidit desenterrar el “pal de paller”, el mític símbol fundacional del pujolisme i de Convergència. Ho ha fet sense embuts i davant del consell nacional del seu partit, on ha assegurat que “ERC assumeix sempre amb modèstia, orgull i fermesa aquesta responsabilitat d’intentar ser el pal de paller de la nostra societat i d’aquest projecte extraordinari cap a la llibertat del nostre país”.

El líder republicà ha utilitzat dos cops la imatge que durant anys havia esgrimit el pujolisme com a metàfora de la capacitat per vertebrar el país i ho ha fet després de destacar la voluntat d’ERC d'assemblar-se “tant com sigui possible” a la societat que vol representar, la de la Catalunya actual.

“Per això les nostres llistes són sempre extraordinàriament obertes, generoses, desborden els límits del partit, sempre intenten acollir, reunir la força majoritària de la nostra societat”, ha assegurat, en al·lusió a la incorporació d'exsocialistes i independents a la formació republicana els últims temps.

Junqueras, que ha donat a la seva intervenció davant del consell nacional un to gairebé de míting, s’ha felicitat pels resultats en les eleccions generals del 20D, que van situar ERC com a segona força per primera vegada, i ha cridat els presents a enorgullir-se del partit i la seva voluntat d’encarnar valors com la dignitat i l'honradesa.

Deixa l'ajuntament

El líder republicà ha anunciat davant del consell la seva voluntat de plegar del càrrec d’alcalde de Sant Vicenç dels Horts i, després de subratllar els avenços aconseguits al capdavant del consistori, ha assegurat que ha pres aquesta decisió per tenir la màxima disponibilitat personal per posar-se al servei de la seva família i del país: “Catalunya, la independència de Catalunya, la justícia del nostre país i al servei de la nova república que entre tots estem fent néixer”.

Crida a l'estabilitat

Prèviament, ha mostrat el convenciment que en els “propers dies, setmanes i mesos” –i ho ha volgut repetir– el procés s'accelerarà per implementar el mandat del 27S.

En aquest sentit, però, ha recordat que “aquest procés no només necessita un govern, que és obvi que el necessita, sinó també necessita una condició de caràcter suficient, que és una estabilitat parlamentària que permeti que el govern governi, perquè sense govern és impossible governar i sense govern és impossible acabar de fer les passes necessàries per implementar el mandat democràtic del 27S”.

Fotos: Sergi Alcàzar