El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha comunicat avui a l'equip de govern del consistori de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) que plega com a regidor i alcalde d'aquest municipi, segons ha sabut El Nacional i tal com exposa el polític republicà en la carta adreçada a la secretària de l'Ajuntament:   DOCbo La renúncia es formalitzarà en un ple extraordinari dimarts de la setmana vinent. Junqueras és alcalde des del 2011 i va ser reelegit a les municipals del maig passat. La raó d'aquesta decisió és la voluntat del polític republicà de concentrar la seva feina en el procés polític que viu el país.

Futura vicepresidència

Aquest cap de setmana la CUP haurà de decidir si accepta o no la proposta d'acord de Junts pel Sí que permetria posar en marxa el govern presidit per Artur Mas on Junqueras assumiria el paper de vicepresident de l'àrea econòmica i social. La possible incorporació al càrrec de vicepresident exigeix la seva renúncia a l'alcaldia. Nascut el 1969, Junqueras és llicenciat en Història, amb especialitat en Història Moderna i Contemporànea, i doctor en Història del Pensament Econòmic per la UAB.

El comiat

Per una banda, Junqueras s'ha acomiadat dels seus companys del consistori amb una carta i, per l'altra, s'ha dirigit als ciutadans amb un tuit: