El líder d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i pres polític indultat, Oriol Junqueras, ha anunciat en el Consell Nacional d'ERC que "demà el Tribunal de Comptes embargarà la casa dels nostres fills" i que "cap democràcia del món s'hauria de permetre el luxe de represaliar als fills de ningú".

Junqueras davant dels seus simpatitzants ha exclamat que "la repressió no només és una xifra econòmica a pagar injustament, sinó el patiment que aquesta genera". El líder d'ERC ha assegurat que no pararan de treballar fins que "tots els represaliats siguin lliures".

També s'ha pronunciat sobre el seu empresonament i ha dit que els presos "han tingut més oportunitats d'adreçar-se al món a causa de l'empresonament". Seguidament ha afegit: "La independència és un deure que tenim amb la nostra societat".

 

L'informe del Consell a la Moncloa

El president de Catalunya, Pere Aragonès, ha anunciat que demà aniran a la Moncloa "a defensar l'informe del Consell d'Europa". També ha argumentat, "ens trobem davant d'un dels moments més complexos que haurà afrontat la Generalitat en molts anys". Seguidament ha volgut agrair el suport internacional, en referència a l'informe del Consell i ha assegurat que "la solidaritat internacional no és gratuïta".

 

El president també ha dit que a la taula de diàleg només i portaran un requisit que "serà innegociable", l'autodeterminació. "La nostra solució és per a tothom, tant pels independentistes com pels que no ho són", ha dit. Aragonès, amb relació al diàleg, ha explicat que "els indults no són una solució completa" i que "la solució a l'amnistia és el primer pas per obrir una negociació franca i honesta amb l'Estat espanyol".

Rovira ERC Montse Giralt

Marta Rovira intervenint telemàticament

Rovira" Tenim dret a votar"

L'exiliada republicana Marta Rovira també s'ha pronunciat virtualment sobre la repressió del Tribunal de Comptes i també ha volgut recalcar que "demà el Tribunal de Comptes començarà a encausar a moltes famílies injustament".

Rovira ha volgut recordar que l'independentisme té una majoria àmplia al Parlament de Catalunya: "Ara tenim una majoria clara independentista i hem sortit reforçats amb els pronunciaments internacionals sobre la persecució política que patim i que han assegurat que tenim dret a votar".

Imatge principal: Oriol Junqueras al Consell Nacional d'ERC. - Montse Giralt