El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha carregat contra la decisió del jutjat de vigilància penitenciària 5 de Catalunya, que ha avalat el seu tercer grau i el de la resta de presos polítics però ha optat per mantenir-los a la presó fins que es pronunciï el Tribunal Suprem (TS).

"Ens donen la raó, però ens mantenen tancats. Corruptes, monarques mafiosos, violadors o assassins tenen més drets que nosaltres", ha deplorat a Twitter. Junqueras ha considerat que la resolució de la jutgessa "no és justícia, és venjança".

En la mateixa línia que el seu cap de files, Raül Romeva, exconseller d'Exteriors, també va criticar la decisió de la jutge assegurant que "la venjança pesa massa en aquest Estat, molt més que la justícia" encara que la mateixa justícia hagi argumentat la idoneïtat que els presos obtinguin el tercer grau.

 De la mateixa manera que Junqueras, el conseller de Territori de la Generalitat, Damià Calvet, va qualificar d'aberració jurídica que els presos segueixin a la presó fins que el Tribunal Suprem es pronunciï malgrat que la justícia mateixa ha avalat el tercer grau penitenciari, que la Fiscalia havia recorregut.

Aquestes crítiques de Junqueras, Calvet i Romeva arriben després que la jutge de vigilància penitenciària número 5 de Catalunya desestimés aquest dimecres el recurs de la Fiscalia contra el tercer grau d'Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

A més, la resolució de la magistrada indica que els set presos polítics hauran de seguir a la presó perquè argumenta que la suspensió del tercer grau s'ha de mantenir fins que el Tribunal Suprem resolgui de manera definitiva els recursos d'apel·lació presentats i és precisament això el que critica l'independentisme.