L'excoordinador general d'IU Julio Anguita ha fet una anàlisi sobre els polítics independentistes suspesos, a La Sexta Noche, on ha assegurat que "és una autèntica indignitat democràtica".

Julio Anguita defensa que "no han estat condemnats encara", per la qual cosa "el que s'ha fet és una autèntica indignitat democràtica". "Si vostès creuen que aquests senyors han de ser jutjats, està molt bé, demanin un suplicatori i llavors el Congrés dirà que sí", ha defensat l'expolític.

"No parlen d'estat de dret? Doncs que el compleixin, perquè s'està violant l'estat de dret. Mentrestant, són diputats elegits pel poble i han d'estar complint les seves funcions a la cambra", ha assegurat Anguita.

A més, també s'ha dirigit als constitucionalistes: "Han d'entendre que Catalunya, País Basc i Galícia són entitats històriques i així ho reconeix la Constitució".

Julio Anguita també ha valorat la irrupció de Vox en el Congrés i els possibles pactes entre les tres dretes. Pel polític, "la dreta és com la Santíssima Trinitat, és una però té tres manifestacions diferents".