Gonzalo Boye, l'advocat de Quim Torra, ha demanat deixar en suspens la sentència i ha demanat al tribunal que elevi a la Unió Europea el cas. Boye ha plantejat al final del seu informe final que es presentin les qüestions prejudicials perquè és així com ho preveu la llei, "abans de deliberar la sentència". 

L'advocat de Torra argumenta bàsicament motius d'imparcialitat. Pel nomenament de Jesús María Barrientos del TSJC a proposta del PSC, grup parlamentari a l'oposició; també perquè va avalar la decisió de la JEC just en el moment en què es va formular, i perquè un dels magistrats va dir que se sentia "assetjat" pel Govern de la Generalitat.

"El volien asseure al banc dels acusats, fes el que fes el senyor Torra", ha dit contundent Boye en finalitzar l'informe final.

Com era d'esperar, Jesús María Barrientos no ha admès les qüestions prejudicials. El Tribunal diu que el contingut s'excedeix dels informes finals i que s'havia d'haver fet en el tràmit de conclusions definitives.

El dret al jutge imparcial i el dret a la presumpció d'innocència. Sobre aquests dos pilars Gonzalo Boye ha basat l'escrit de defensa final en el judici de Quim Torra per no haver retirat la pancarta amb el llaç groc del balcó de la Generalitat en la campanya electoral del 28-A.

Va desobeir l'ordre de la Junta Electoral Central, ell mateix ho ha reconegut en la seva declaració d'aquest matí. Boye ha mantingut en tot moment la manca de legitimitat i competència de la Junta Electoral Central per sobre del president de la Generalitat: "La JEC té unes funcions i uns límits. El que ha fet és colonialisme pur i dur".

La JEC es va saltar la LOREG amb un comportament mogut per la ideologia dels seus membres

"Si hi hagués hagut una llei electoral catalana, no hauria afectat, perquè eren eleccions generals", ha dit Boye responent també als informes finals de la Fiscalia i Vox. L'advocat ha defensat Torra deixant anar algunes de les seves "perles": "S'ha dit que l'estelada no és compartida per tota la ciutadania; la foto del Rei tampoc i presideix aquesta sala".

I ha insistit en el tractament de Torra pel tribunal: "I tant que hi ha hagut falta de respecte institucional, mentre no passi el contrari, s'ha de citar el president com a Molt Honorable President".

Gonzalo Boye ha demanat l'absolució per a Quim Torra perquè no hi ha fonament jurídic per condemnar-lo per desobediència. Segons Boye, "la JEC s'ha inventat en aquest procés un sistema de recursos". 

L'advocat ha volgut argumentar durant tota la seva intervenció que la JEC no té competències per sobre del president de la Generalitat.