Benet Salellas, que forma part de la defensa de Jordi Cuixart, ha denunciat en acabar la sessió d'aquest dimecres que el tribunal que jutja el procés "s'arronsa" i limita l'actuació de les defenses quan compareixen testimonis internacionals, i ha denunciat que al judidi s'apliquen criteris diferents quan les proves són de les acusacions i quan són de les defenses.

"Interpretem que hi ha un cert privilegi per part del tribunal en relació als testimonis que vénen a confirmar el relat de violència i en canvi hi ha un activitat censora per part del Suprem quan es tracta d'altres testimonis que vénen a explicar un relat diferents i a més des de la perspectiva internacional", ha advertit Salellas que ha retret que el tribunal no permetès a la sessió d'avui qüestions sobre drets humans a la sala als experts que han elaborat informes sobre l'1-O.

Ha assegurat que combatran aquesta actitud des de tots els punts possibles perquè el compromís de Cuixart amb els drets humans és insubornable. "Sembla que al tribunal Suprem li fa por que parlem de drets humans i nosaltres no estem disposats a arronsar-nos", ha subratllat a les portes del Suprem.

El lletrat ha expressat el temor que al tribunal "s'apliquin uns criteris quan la prova és de l'acusació i altres quan la prova és de la defensa".