La plataforma Universitats per la República ha presentat aquest migdia una campanya de cara el judici al procés sota el lema No és un judici, és una vergonya.

Els estudiants es mobilitzaran des dels centres estudiantils per trencar amb la normalitat i denunciar la repressió al moviment sobiranista. En una roda de premsa han anunciat diverses accions que començaran amb una encartellada massiva a partir del 13 de febrer. 

Estudiants i joves encararan el judici de forma coordinada. El dia El 14 de març han convocat un acte a la UAB per denunciar la justícia espanyola. Aquesta acció comptarà també amb actuacions musicals. 

Per últim, el 21 de febrer, Universitats per la República s'ha afegit a l'aturada pels presos polítics. 

Des d'Universitats per la República han manifestat que "l’absolució és l’única sortida a la farsa democràtica i judicial que l’Estat Espanyol perpetua" i per tal de "plantar cara a aquesta injustícia, la coordinació entre diferents actors és imprescindible", han valorat.

L'entitat ha estès les mobilitzacions a tota la ciutadania: "Cal que tot el moviment sobiranista prengui exemple dels estudiants, que seguim sent la punta de llança", han apuntat en un discurs de presentació de les accions.

Per altra banda, els estudiants han recordat que "estan jutjant a tots" i que una vegada dictada la sentència "s’obrirà un nou escenari inadmissible i cal que des d’un inici ens emplacem a generar un punt d’inflexió amb una mobilització massiva i interrompuda".