“Tornaríem a fer el mateix que va fer la presidenta Forcadell”. Aquesta ha estat la declaració d’intencions del president del Parlament, Roger Torrent, aquest dimarts davant del Tribunal Suprem, on ha volgut traslladar escalf a la seva predecessora que tanca la ronda de declaracions del judici del procés. “Avui acompanyem la presidenta Forcadell perquè acompanyem el parlamentarisme”, ha reblat.

En aquest sentit, el president de la cambra catalana ha advertit que “avui amb Forcadell s’acusarà el parlamentarisme i la iniciativa parlamentària”. I ha afegit: “Ens afecta a tots els diputats, siguem o no independentistes”. Torrent ha assegurat que “el que es farà avui és criminalitzar els nostres drets com a parlamentaris”.

El president del Parlament també ha denunciat l’intent de vincular el president Quim Torra amb un suposat full de ruta per part de la Guàrdia Civil. “Insisteixen en el despropòsit, continua la repressió”, ha denunciat. “Aquesta farsa s’anirà desmuntant per molt que intentin construir aquest relat a través del jutjat 13”, ha vaticinat.

“El que es farà avui és criminalitzar els nostres drets com a parlamentaris”, ha insistit Torrent. “Avui ens hem de preguntar si ens conformem amb un estat que persegueix la lliure expressió de les idees en un parlament”, ha conclòs.