Xavier Trias, exalcalde de Barcelona i regidor de l'Ajuntament de la capital catalana, ha comparegut avui al judici al procés per donar un cop de mà a les defenses. Però el seu testimoni curt i centrat en el 20-S no ha pogut aprofundir gairebé en res.

De fet el mateix president del tribunal Manuel Marchena ha aturat en sec el testimoni quan aquest començava el que s'entreveia que seria un al·legat polític. 

Trias ha emfatitzat el fet que la Guàrdia Civil deixés les armes dins els cotxes davant la Conselleria d'Economia: "Jo, que he fet la mili, dic 'això és una barbaritat, com es poden deixar armes dins, qui ho hagi fet li caurà un paquet que es quedarà sol'".

Ha remarcat que "la gent estava amb una actitud de preocupació però tranquil·la" i, de fet, ha explicat que com en totes les manifestacions la preocupació sempre és "que no hi hagi mai ningú que faci cap bestiesa".

Marchena ha tallat de cop a Trias quan ha començat la frase "una cosa és que t'investiguin..." i la declaració s'ha acabat de cop i també la sessió del matí.