Sense factures que demostrin la malversació. Nou assalt de la fiscalia, avui amb Unipost, que havia de repartir part del material del referèndum. No hi ha factures i no consta que es pagués res. Per tant, se segueix sense provar el delicte de malversació. 

Les defenses han destacat que els escorcolls a les seus d'Unipost es van fer sense ordre judicial. En cap cas la Guàrdia Civil va mostrar l'ordre als responsables de l'empresa de repartiment.

"El servei no es pot facturar abans del repartiment", ha explicat Albert Planas, director de producció de Catalunya d'Unipost. "Les cartes van arribar sense cap tipus d'instrucció", ni albarà ni instruccions. "Per això estaven aturats" els enviaments, ha explicat Planas. "Estaven tots els enviaments retinguts a l'oficina de Terrassa", ha insistit.

L'empresa tenia un acord marc amb diferents conselleries, Salut, Cultura i Presidència, i va rebre l'encàrrec el 18 de setembre del 2017 per enviar diverses cartes que estaven al magatzem de Terrassa. Eren 42.000 cartes, segons la Guàrdia Civil, que les va requisar i que anaven dirigides als membres que havien de formar les meses del referèndum de l'1-O. Les cartes anaven dins un sobre amb un nom i una direcció.

Planas ha dit que no sabien el contingut de l'enviament: "A les caixes hi deia 'Generalitat de Catalunya', no se sabia que eren per al referèndum". "Estàvem a l'espera de rebre l'ordre de repartiment", ha explicat Planas a preguntes del fiscal Jaime Moreno. 

Moreno ha fet explicar com va ser l'escorcoll del 20 de setembre i ha hagut de ser advertit per Manuel Marchena per induir les respostes del testimoni. 

El fiscal ha buscat incloure tota la contractació de la Generalitat de 5 milions de cartes en els enviaments del referèndum, que el testimoni no ha corroborat.

Consuelo Madrigal tampoc se n'ha sortit amb Francisco Fuentes, responsable d'Unipost de Catalunya i Balears, que també ha explicat que no hi havia albarà i els enviaments estaven "retinguts". "No ens van entregar res. Ni albarà, ni un trist paper...", ha remarcat Fuentes davant la insistència de la fiscal que busca provar el delicte de malversació. 

Jo no sé si es van emetre unes factures que després es van anul·lar immediatament

Fuentes ha posat en dubte que realment aquells enviaments fossin certificats i ha apuntat que semblaven simples cartes: "Per mi, eren cartes ordinàries, perquè en un percentatge majoritari no portaven justificant d'entrega".

Consuelo Madrigal ha intentat posar entre l'espasa i la paret Francisco Fuentes quan l'ha burxat sobre si sabia de qui era l'encàrrec o no. I la collada li ha tornat a sortir malament.

Antonio Manuel Santos, director de repartiment d'Unipost de Barcelona i Badalona en el moment dels fets, ha dit a preguntes també de Consuelo Madrigal: "En cap dels anys que he estat a Unipost he parlat amb ningú de la Generalitat".

Santos no ha pogut explicar com anava l'albarà online perquè no el portava ell i ha dit que un cop autoritzats els enviaments, els posaven en marxa. "Els facturaria la central, jo no estava en la central", ha dit. "Som delegació pròpia. Rebíem la mercaderia sense albarà i sense ordre d'entrega", ha explicat. 

Sorpresa, sorpresa

Madrigal no ha desestabilitzat en cap moment els testimonis, que fins i tot li han respost amb un cert to burleta en alguns moments davant la seva insistència. 

El "tal Toni"

I nou toc d'atenció de Marchena per induir respostes quan la fiscal ha intentat posar en boca del testimoni que el seu contacte era Toni Molons, que era secretari de Difusió del Govern.

I és que Fuentes tenia com a contacte un Toni, que ell suposava que era de l'empresa que preparava les cartes i els sobres i que havia de portar el material de la Generalitat a Unipost. Consuelo Madrigal s'ha obsessionat amb el "tal Toni", com ha dit Fuentes, per si el podia relacionar amb Molons.