Teresa Prohias, directora de serveis de presidència el 2017, avui ha estat clara: "Material electoral? No recordo cap expedient de contractació de material electoral". I ha afegit que "la distribució de paperetes no correspon al Departament de Presidència".

Prohias es va assabentar de la comanda a Unipost del material que va requisar la Guàrdia Civil i després "es va fer una comprovació d'expedients d'Unipost i vam comprovar que era l'adjudicatari dels serveis postals de la Generalitat i es van fer dos contractes. Un del gener al març per 6.000 euros i un altre de l'abril al setembre per 12.000 euros, i aquests eren tots els expedients que hi havia a Presidència", ha explicat. Però en tota la documentació "no hi ha cap expedient més d'Unipost".

La fiscalia pretén confirmar la comanda valorada en 240.000 euros a Unipost per al material electoral. "No hi havia cap expedient al Departament de Presidència", ha insistit Prohias. I ha negat la malversació: "No va generar un expedient de contractació ni un expedient de despesa".

Les factures de Llorach

Sobre l'emissió dels anuncis a TV3, Teres Prohias ha explicat totes les possibilitats que hi ha i que "es consideren part de les seves obligacions públiques" perquè la Corporació Catalana de Mitjans faci campanyes gratuïtes per la Generalitat. 

Les factures de la CCMA no constaven en cap registre electrònic de la Generalitat. En vaig parlar amb el president de la Corporació

Sobre les factures que va emetre la CCMA ha dit que en va tenir notícia a partir d'un requeriment d'Hisenda. I ha repetit que no hi havia expedient de contractació i que no es va tramitar cap factura: "Si no hi ha expedient de contractació no hi ha despesa".

Pel que fa al registre de catalans a l'estranger, Prohias ha explicat que "es va emetre una factura que encara no està abonada" i que "per a la campanya 'Registre de catalans a l'exterior' es va emetre una factura que encara no està abonada".