"L'objectiu d'En peu de pau era cultivar la cultura de la pau i la no-violència". Ruben Wagensberg ha fet un al·legat a la no-violència durant el judici al procés, on ha comparegut com a testimoni.

El diputat d'ERC al Parlament de Catalunya ha declarat per la iniciativa En peu de pau i ha citat Martin Luther King i Lluís Maria Xirinacs per explicar els tallers de formació de l'entitat dirigits a activistes i ha remarcat que aquesta "iniciativa no estava dirigida per cap partit o institució", desmarcant la seva activitat de cap campanya institucional ni acció de Govern.

L'advocada de l'Estat ha interromput Wagensberg quan ha insistit a explicar les pautes de justícia i pau de Luther King dient que obviés "referències històriques". 

"Ho fèiem més per sectors independentistes, però estàvem oberts a qualsevol color polític", ha exposat. A preguntes de Benet Salellas, ha explicat també la seva feina en la campanya Casa vostra, casa nostra de suport a l'acollida dels refugiats i els vincles que es van crear amb Jordi Cuixart i Òmnium Cultural. I ho ha desvinculat tot del referèndum de l'1-O.

Ruben Wagensberg va votar amb normalitat i va passar pels punts de votació de Cantallops i l'Escola Industrial de Barcelona i ha descrit una "actitud 100% pacífica i festiva" i ha fet constar la por que ja sentien alguns votants davant les imatges que s'havien vist de les càrregues policials.

Declaració llampec defensant la pau i la no-violència que no ha arribat als 20 minuts d'un Ruben Wagensberg seré, tranquil i clar que no ha deixat opcions a les acusacions.